Britanac preuzeo Mekdonalds

Mesto direktora američke korporacije Mekdonalds koja upravlja jednim od najvećih svetskih lanaca restorana brze hrane, u martu će zauzeti Stiven Isterbruk.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 29.01.2015.

10:07

Default images
Foto: Beta/AP

Od Isterbruka se očekuje da poboljša finansijsko poslovanje.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Isterbruk je "jak i iskusan rukovodilac koji je uspešnjo upravljao odeljenjem kompanije u Evropi", preneo je Tas.

Očekuje se da će on "uspeti da poboljša finansijsko poslovanje i da rad Mekdonaldsa učini efikasnijim. Isterbruk poreklom Britanac, trenutno viši izvršni potpredsednik i rukovodilac reklamnog odeljenja. Don Tompson koji je trenutno na poziciji direktora Mekdonalsda odlazi u penziju 1. marta ove godine. Na toj dužnosti je bio 2,5 godine, a u kompaniji radi oko 25 godina.

Akcije Mekdonaldsa reagovale su na tu vest rastom od tri odsto, na 91,50 dolara. U prethodnoj godini akcije kompanije su pojeftinile 2,25 odsto.

Poslednjih meseci prodaja Mekdonaldsa u SAD je nešto opala. Konkretno, u novembru 2014. godine pad je bio 4,6 odsto. Jedan od razloga za to je što sve veći broj ljudi nastoji da se zdravije hrani, objašnjavaju analitičari.

Oni nisu iznenađeni promenom u vrhu kompanije. Mnogi su očekivali da će se to destiti, ali nije se znalo kada.

Mekdonalds ima oko 36.000 restorana u 100 zemalja sveta, u kojima svakodnevno usluži oko 70 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: