Austrija se obezbeđuje kod Gasproma

Ruski Gasprom i austrijski OMV potpisali su danas novi, izmenjen ugovor o gasu koji treba da obezbedi dugoročne isporuke gasa Austriji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

16:17

Default images

"Dugoročni ugovor sada ima nove uslove koji odražavaju promenjene tržišne uslove", navodi se u saopštenju OMV-a koji nije otkrio detalje ugovora, preneo je Tas.

"Gasprom i OMV su napravili važan korak za obezbeđenje dugoročnih isporuka gasa u Austriji. Prilikom potpisivanja dokumenta oba partnera su istakla ulogu Baumgartena kao glavnog čvorišta za izvoz ruskog gasa", naveo je u saopštenju direktor OMV Gerhard Rojs.

Kompanija OMV je tokom više od 40 godina glavni partner Gasproma u Austriji. U 2013. godini Gasprom je OMV-u isporučio 5,23 milijardi kubnih metara gasa.

Tas je podsetio da je Austrija trebalo da bude deo projekta gasovoda Južni tok koji je obustavljen pošto je 1. decembra prošle godine predsednik Rusije Vladimir Putin objavio da Rusija ne može da realizuje taj projekat zbog toga što za to nije dobila dozvolu Bugarske, kao ni EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: