"Alibaba prodaje škart robu"

Vlasti Kine optužile su Alibabu, kineskog giganta e-trgovine, da omogućava prodaju lažne robe i robe lošeg kvaliteta, kao i druge oblike nepoštene trgovine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

10:06

Default images
Foto: Beta/AP

Nacionalno regulatorno telo iznelo je optužbe u izveštaju koji je sačinjen sredinom prošle godine, ali je objavljen tek sada, kako se ne bi omeo izlazak Alibabe na američku berzu.

Kako se u izveštaju navodi, ta kompanija omogućava nelicenciranim trgovcima da koriste njene prodajne platforme, i ne štiti potrošačka prava.

Firma Alibaba je izašla na berzu u septembru 2014. sa rekordnom inicijalnom vrednošću od 25 milijardi dolara. Portparol Alibabe najavio je odgovor na današnje objavljivanje izveštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: