IBM: Neće biti masovnog otpuštanja

Jedan od portparola američke informatičke firme IBM demantovao je danas članak objavljen u listu "Forbs" da sprema masovno otpuštanje zaposlenih.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

19:11

Default images
Foto: Beta, AP

"Forbs" je objavio da se taj gigant, koji zapošljava više od 430.000 ljudi, sprema da smanji radnu snagu za oko 26 odsto, preneo je danas Rojters.

BM ima plan za ukidanje radnih mesta, kao što je saopštio prošle sedmice prilikom objavljivanja poslovnih rezultata, ali će se taj plan odnositi na samo "nekoliko hiljada" zaposlenih, navedeno je u saopštenju upućenom Rojtersu elektronskom poštom.

"Forbs" je u današnjem broju objavio da će slabi poslovni rezultati IBM-a primorati kompaniju da sprovede veliku reorganizaciju, koja će dovesti do otpuštanja 26 odsto zaposlenih u svetu.

Prema čuvenom blogeru iz Silikonske doline koji piše za "Forbs", Robertu Kringliju (Cringley), IBM će otpustiti oko četvrtinu svoje radne snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: