Medvedev: Stižu pare regionima

Ruskim regionima će ove godine biti prebačeno više od 50 milijardi rubalja (763 miliona dolara) subvencija za rešavanje problema na tržištu rada.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

15:52

Default images

"Za realizaciju dopunskih mera za podršku tržištu rada u 2015. godini regioni će iz federalnog budžeta dobiti više od 50 milijardi rubalja. Potpisao sam rezoluciju koja utvrđuje postupak i uslove za raspoređivanje tog novca među subjektima u Rusiji", rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa potpredsednicima vlade.

Prema rečima Medvedeva, regioni treba da organizuju naprednu stručnu obuku i stažiranje za zaposlene u industrijskim preduzećima u riziku.

"U složenim uslovima važno je podržati one kojima je i u vreme bez krize teško da nađu posao. Mislim na mlade bez radnog iskustva u struci i invalide. Mladim ljudima ćemo pomagati tako što ćemo poslodavcima davati bespovratnu pomoć za otvaranje radnih mesta. Što se tiče ljudi sa invaliditetom, radi se o očuvanju radnih mesta na kojima oni već rade", rekao je ruski premijer.

On je takođe istakao da je u zavisnosti od mogućnosti potrebno otvarati nova radna mesta na neprofitnim osnovama pogodna za invalide, na primer u opštinskim organima uprave ili organizacijama koje se bave socijalnim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: