Borbe u Ukrajini - rublja opet tone

Ruska rublja pala je danas za još tri odsto u odnosu na dolar, pošto su zapadni lideri zapretili da će dodatno kazniti Rusiju zbog eskalacije borbi u Ukrajini.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.01.2015.

11:54

Default images
Foto: Freeimages

Za jedan dolar danas se umesto dosadašnjih 63,7, dobija 65,8 rubalja, dan posle granatiranja jugoistočnog ukrajinskog grada Marijupolja, gde je poginulo najmanje 30 civila.

Zapadni lideri su objavili da će razmotriti nove sankcije Rusiji zbog, kako su naveli, njene podrške proruskim separatistima na istoku Ukrajine, dok ruski zvaničnici za napad na Marijupolj krive ukrajinske snage.

Ruska rublja izgubila je prošle godine oko polovinu vrednosti zbog sankcija Zapada i pada cene nafte na svetskom tržištu.

Sankcije koje su EU i SAD uvele Rusiji isteći će ovog leta, ali je američki predsednik Barak Obama juče poručio u Nju Delhiju da će njegova zemlja sa evropskim partnerima raditi na "jačanju pritiska na Rusiju" posle poslednjih dogadjaja u Ukrajini.

EU zvaničnici naveli su da će u četvrtak održati vanrednu sednicu na kojoj će razgovarati o situaciji u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: