"Hoću zdravu ekonomiju i težak rad"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je finske investitore o ekonomskoj situaciji u Srbiji i pozvao ih da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:49

Default images
Foto: Tanjug

"Ne tražimo milostinju, reforme smo počeli sami, bez pritisaka spolja, jer želimo da budemo moderna, ekonomski stabilna, evropska zemlja. Mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad", istakao je premijer Srbije na biznis forumu finske nacionalne agencije Finpro, koja predstavlja 550 kompanija te zemlje, na početku jednodnevne posete Finskoj.

Obraćajući se na početku zasedanja, finski ambasador u Srbiji Peka Orpana istakao je da finske kompanije povećavaju učešće na srpskom tržištu i da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i poboljšava investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

"Srpska vlada i institucije voljne su da daju podršku finskim kompanijama i zato je dobro da ne oklevate, već da odmah počnete da istražujete srpsko tržište", naglasio je Orpana.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, da reformiše svoje institucije i da stranim investitorima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić nastavlja posetu Helsinkiju susretom sa finskim kolegom Aleksandrom Stubom.

Vučić će se sastati i sa predsednikom Finske Saulijem Ninistom i ministrom spoljnih poslova Erkijem Tuomiojom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: