Nafta ispod 50 USD i pada i dalje

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, pošto su slaba tražnja i prekomerne globalne zalihe izvršile dodatni pritisak na cene.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.01.2015.

09:57

Default images
Foto: Freeimages

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u februaru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 84 centa na 47,52 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za februarsku isporuku na tržištu u Londonu pojeftinio 81 cent na 49,3 dolara, prenosi agencija Frans pres.

"Ključni faktori se nisu puno promenili, pošto su i dalje prisutne ogromne globalne zalihe i slaba tražnja", izjavio je analitičar singapurske kompanije "Filip fjučers", Danijel Ang, i dodao da se očekuje dalji pad cena u ovoj nedelji, pri čemu će teksaška nafta (WTI) pasti na minimum od 45 dolara, a "brent" na 48 dolara.

Nafta je od juna prošle godine, kada je bila iznad nivoa od 100 dolara za barel, izgubila polovinu vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: