Vijadukt se izlizao posle 2 nedelje

Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije na italijanskom ostrvu Siciliji već je neupotrebljiv.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2015.

15:07

Default images

Ta vest izazvala je nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha, prenose danas italijanski mediji.

Posle nedelju dana upotrebe asfalt se stanjio za oko 50 centimetara na jednoj strani vijadukta, saopštilo je udruženje Anas, koje upravlja putevima.

Italijanski premijer Mateo Renci sinoć je reagovao na Tviteru navodeći da će "krivac sve platiti".

Mediji su naveli da je vijadukt koštao 13 miliona evra, a kolaps je najverovatnije posledica neispravne izgradnje, pošto projektanti sigurno nisu uzeli u obzir klizišta koja su česta na Siciliji.

Ministarstvo ekonomije i finansija saopštilo je da je put zatvoren i da će biti otvorena istraga i da je "renoviranje novog vijadukta već započeto na račun kompanije zadužene za radove", dodali su italijanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: