Medvedev: Muče nas duhovi prošlosti

Predsednik vlade Rusije Dmitrij Medvedev se složio da se u privredi zemlje nakupilo mnogo unutrašnjih problema.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.12.2014.

15:51

Default images

Vlada je 2015. godine dužna da se usredsredi na njihovo rešavanje, rekao je on na sastanku vlade s predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema rečima Putina, teškoće s kojima se suočavamo nisu samo spoljašnjeg karaktera nego su izazvane i ograničenjima u vezi sa sankcijama i objektivnom međunarodnom konjukturom, ali i sa "našim nedostacima, koji su se razvijali tokom godina".

"Očigledno je da je količina nagomilanih problema velika i nisu svi zbog spoljneg pritiska ili promene tržišnih cena nafte", kazao je Medvedev, a preneo Tas.

Prema njegovim rečima, postoje problemi ruske privrede, koji su se nakupili u sovjetskom i postsovjetskom periodu i koje vlasti moraju da rešavaju u najvećoj mogućoj meri. Na to će biti usmeren rad vlade, naglasio je premijer.

Kao drugi, ne manje važan zadatak, Medvedev je naveo obezbeđenje funkcionisanja ključnih preduzeća. Deo antikriznih mera, koje je zahtevao predsednik, se već realizuje a deo bi trebalo da bude realizovan u najskorije vreme, naglasio je premijer.

Medvedev je, u oceni rezultata rada, zahvalio vladi za "timski rad" i izrazio uverenje da će se u 2015. godini vlada izboriti sa izazovima.

On je obećao da će učiniti sve kako bi domaća privreda dobila dodatne pogodnosti kada 1. januara 2015. počne da funkcioniše Evroazijski ekonomski savez (EAES). Neke nadležnosti su već prešle na EAES i biće realizovane na nadnacionalnom nivou, ukazao je i dodao da "moramo da učinimo sve da naše mogućnosti i naša privreda ne budu samo na gubitku zbog toga, nego i da dobiju dodatne pogodnosti koje su postavljene u toku formiranja ideje Evroazijskog ekonomskog saveza.

Prema njegovom mišljenju, treba "uspostaviti rad s partnerima u Savezu i sa najbližim međunarodnim partnerima i nizom drugih zemalja".

EAES čine Rusije, Belorusija i Kazahstan. Od 2. januara će im se pridružiti Jermenija, a od maja, kako je planirano, Kirgizija, podsetio je Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: