Nafta će ove nedelje samo rasti?

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji porasle, čime je nastavljen snažan oporavak cena registrovan krajem prošle nedelje.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.12.2014.

09:12

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u februaru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 79 centi na 57,92 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za februarsku isporuku na tržištu u Londonu poskupeo 91 cent na 62,29 dolara, prenosi agencija Frans pres.

"Ne očekujemo da će WTI i 'brent' iskusiti novi pad ove nedelje", izjavio je investicioni analitičar singapurske kompanije "Filip fjučers", Danijel Ang.

Kako podseća francuska agencija, cena nafte je od juna pala za oko 50 odsto, dok je novembarska odluka Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da zadrži aktuelni nivo proizvodnje izvršila samo dodatni pritisak na tržište.

Podaci o američkim zalihama nafte koji će biti objavljeni u sredu će verovatno odrediti ovonedeljnu cenu nafte, ocenjuju analitičari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: