Proizvođač cevi za Južni tok: A mi?

Nemački Juropajp je usled odustajanja od projekta Južni tok privremeno prekinuo proizvodnju čeličnih cevi do 1. januara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

11:00

Default images

Kompanija Salcgiter, vlasnik 50 odsto udela u Juropajpu očekuje da do početka 2015. godine od kompanije Saut strim transport, zadužene za izgradnju gasovoda, dobije dodatne informacije o Južnom toku, navodi se u saopštenju koje prenosi Tas.

Juropajp je izabran za isporučioca 50 odsto potrebnih cevi za prvu liniju Južnog toka u vrednosti 500 miliona evra. To je zajedničko preduzeće nemačkih kompanija Salcgiter i Dilindžer Htte.

Početkom decembra ruski predsednik Vladimir Putin je tokom posete Turskoj izjavio da u postojećim uslovima Rusija ne može da realizuje Južni tok, pre svega zbog nekonstruktivnog stava EU.

Istovremeno je najavio da je Rusija spremna da izgradi još jedan sistem gasovoda ka Turskoj, pored Plavog toka, i gasno čvorište izmedju Turske i EU (Grčke).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: