Turska: Ne brinemo zbog Rusa

Turska je saopštila da nije zabrinuta zbog uticaja ruske krize, navodeći da je njena privreda dovoljno jaka da preživi turbulencije na tržištima u razvoju.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

15:23

Default images

"Kolebanja u zemljama-proizvodjačima nafte, poput Rusije, mogu imati uticaj na zemlje u razvoju", izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu na konferenciji za novinare u Ankari, i dodao da je njegova vlada predvidela potencijalni uticaj takvih kolebanja i da je preduzela pravovremene mere, prenosi agencija Frans pres.

"Niko ne treba da očekuje neki negativan razvoj situacije u našoj ekonomiji. Imam puno poverenje u ekonomske resurse Turske. Naše devizne razerve i instrumenti koje posedujemo su solidni", izjavio je Davutoglu.

Uprkos neslaganju oko niza političkih pitanja, Turska i Rusija imaju snažne trgovinske veze. Početkom ovog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Ankaru, i tada su dve zemlje obećale da će u narednoj godini utrostručiti medjusobnu trgovinu na 100 milijardi dolara sa 32,7 milijardi dolara iz 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: