Više nema nazad: Smrt Južnog toka

Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda Južni tok, saopštila je pres služba Evropske komisije.

Svet

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

11:08

Default images

"Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu izgradnje Južnog toka", navodi se u saopštenju Komisije, javlja ruska novinska agencija Tas.

Kako podseća ruska agencija, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra objavio da njegova zemlja odustaje od tog projekta, a zvanični Brisel i članice EU otada čekaju zvanično saopštenje o kraju Južnog toka i ističu da do sada nisu primile nikakav pisani dokument koji potvrđuje tu činjenicu.

Šefčovič je u telefonskom razgovoru sa Novakom rekao da će Komisija intenzivirati svoju saradnju sa zemljama centralnoistočne i jugoistočne Evrope "na planu povezivanja evropskih tržišta i diverzifikacije isporuka gasa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: