VB: 20 mlrd. za energetsku mrežu

Dobavljači električne energije u Britaniji uložiće 17 milijardi funti (21,4 milijarde evra) u obnovu i održavanje elektroenergetske mreže u narednih 8 godina.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 29.11.2014.

09:31

Default images

Ulaganja, u kojima će učestvovati pet od šest velikih firmi koje upravljaju lokalnim elektroenergetskim mrežama u Britaniji, uključivaće i investicije u izvore obnovljive energije, kao što su solarni paneli, prenosi agencija Frans pres.

Šesti operater strujne mreže već je pokrenuo ulaganja, zajedno sa kojima će ukupne investicije u narednih osam godina iznositi 24 milijarde funti.

Kako navodi britanska Kancelarija za tržišta gasa i električne energije (Ofgem), zahvaljujući obnovi mreže, izdaci domaćinstava će na električnu energiju u predstojećih osam godina biti smanjeni u proseku za 11 funti, a kompenzacije potrošačima u slučaju nestanka struje biće uvećane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: