Banka Kipra u plusu 76 miliona evra

Banka Kipra je u devet meseci zaključno sa septembrom ostvarila profit od 76 miliona evra, delom zahvaljujući prodaji imovine u Ukrajini, Rumuniji i Srbiji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:09

Default images

Banka je poručila da će sredinom decembra nastaviti sa trgovanjem akcijama na kiparskoj i atinskoj berzi, posle 18-mesečne suspenzije, prenosi Rojters.

Banka Kipra je u trećem kvartalu imala gubitak od pet miliona evra, nakon zarade od 50 miliona iz drugog kvartala. Prodaja imovine u Ukrajini, Rumuniji i Srbiji donela joj je 60 miliona evra.

Trgovina deonicama banke obustavljena je u martu prošle godine, u vreme velike krize u bankarskom sektoru i dogovaranja međunarodne finansijske pomoći. Prethodno je Banka Kipra postala prva banka u evrozoni koja je morala da zamrzne depozite svojih klijenata, što je bio jedan od uslova da međunarodni kreditori Nikoziji odobre paket pomoći težak 10 milijardi evra.

Ranije ove godine, banka je uspela da pribavi miliajrdu evra kapitala od privatnih investitora, uključujući američkog finansijera Vilbura Rosa i Evropsku banku za obnovu i razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: