Belorusija: Boli nas kazna Rusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko oštro je kritikovao restrikcije koje su ruske vlasti uvele na tranzit beloruskih proizvoda.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.11.2014.

17:16

Default images

Ruska sanitarna i veterinarska agencija juče je saopštila da ograničava tranzit kroz rusku teritoriju namirnica životinjskog porekla iz Belorusije.

"Ne samo da sam iznenađen, nego sam i razočaran odlukom ruskih vlasti. Ukoliko u bliskoj budućnosti trgovina između naše dve zemlje ne bude vraćena u normalu, moraćemo da reagujemo", kazao je Lukašenko.

"Ono što me boli to je što isti problemi postoje i sa Kazahstanom, ali Belorusija je ta koja je kažnjena..", kazao je on.

Rusija optužuje Belorusiju i Ukrajinu da na njenu teritoriju unose evropske proizvode, pogođene ruskim sankcijama, uvedenim kao odgovor Moskve na sankcije Zapada toj zemlji zbog politike u ukrajinskoj krizi.

Ruska agencija upozorila je da mnogi ukrajinski i beloruski proizvodi označeni kao roba u tranzitu kroz Rusiju, nikada ne stigne na destinaciju, u Kazahstan, i "izgube se" u putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: