Šta će ovce ispred Ajfelove kule

Francuski farmeri okupili su se ispred Ajfelove kule u Parizu, u pratnji svojih ovaca, kako bi izrazili svoju frustriranost zbog sve većeg broja napada vukova.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

14:11

Default images

Farmeri tvrde da su vukovi previše zaštićeni.

Ovce su, piše AFP, bezbrižno pasle travu u podnožju najpoznatijeg spomenika glavnog grada Francuske dok su farmeri zahtevali efikasan plan sprečavanja daljih napada vukova.
Foto: Tanjug/AP
"Danas farmeri, sutra nezaposleni", napisano je na transparentu koji je jedan od demonstranata obučen kao vuk nosio.

Farmeri nisu jedini protestovali. Borci za zaštitu životinja, koji se zalažu za očuvanje vukova, takođe su se okupili ispod Ajfelove kule.
Foto: Tanjug/AP
Očekuje se da će se demonstranti sastati sa ministarskom poljoprivrede STefani Le Fol i da će sastaku prisustvovati i ovce.

Vukovi u Francuskoj gotovo su istrevljeni 1930ih ali su se iz Italije vratili u zemlju tokom 1990ih. Sada su zaštićeni i ima ih oko 300. Francuski farmeri, međutim, nisu oduševljeni povlašćenim statusom ovih životinja. "Nema ničeg prirodnog u tome da vas pojede vuk", poručuju oni.

Francuska vlada planira i da uveze grupu divljih medveda u planine na obodu francuskih Pirineja što je takođe izazvalo bes dela javnosti. Prema najnovijim podacima ove godine je bilo 4800 napada vukova, mahom na ovce, u poređenju sa 1000 prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: