Tajna misteriozne kompanije "M"

Sve gori odnosi između Majkrosofta i kineskih vlasti rezultirali su novom neprijatnošću za američku kompaniju.

Svet

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 27.11.2014.

18:52

Default images

Rojters prenosi obaveštenje kineske državne agencije Sinhua o firmi pod oznakom “M”, koja je dužna kineskim vlastima da isplati kaznu zbog izbegavanja plaćanja poreza od 137 miliona dolara, u iznos su uključene i propratne kamate. Takođe, ista firma dužna je da u idućoj godini plati dodatne poreze u iznosu od 16 miliona dolara.

U izveštaju kineske novinske agencije navodi se da se kompanija “M” nalazi među 500 najvećih firmi u svetu i da je svoju podružnicu u Pekingu otvorila 1995. godine. Prema Rojtersu, Majkrosoft je jedina kompanija koja odgovora navedenom opisu.

Majkrosoft nije ni potvrdio ni demantovao da su upravo oni kompanija “M” , međutim, prema podacima Fajnenšel Tajmsa, Majkrosoft je pristao da plati 140 miliona dolara kineskim vlastima, ali ne kao službeno plaćanje kazne, već kao deo ispunjavanja prethodnog sporazuma o transfernim cenama (APA sporazum) između Majkrosota kao poreskog obveznika s jedne strane i kineskih vlasti s druge strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: