Rusija: Ne uvodimo crne liste firmi

Zvanična Moskva nema plan da nacionalizuje aktive stranih kompanija u Rusiji, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj, Aleksej Uljukajev.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

11:09

Default images

"Naravno da nemamo takav plan", izjavio je Uljukajev, posle medijskih spekulacija da bi Rusija mogla uvesti "crnu listu" i nacionalizovati aktive nemačkih kompanija, javlja ruska novinska agencija Tas.

U obraćanju novinarima, posle sastanka koji je organizovala Industrijsko-trgovinska komora Štutgarta, Uljukajev je rekao da su takve tvrdnje zapravo "odjek ozloglašenog zakona o kompenzacijama zbog sankcija Zapada".

Izvršni direktor ruske Vnještorgbanke (VTB), Andrej Kostin, rekao je da su nemačke kompanije izrazile zabrinutost da bi Rusija mogla da nacionalizuje aktive stranih kompanija, uključujući nemačkih, kao odgovor na zapadne sankcije.

Kostin je dodao da se kompanije u Nemačkoj sada suočavaju sa problemom finansiranja izvoza u Rusiju, dok kineske kompanije nemaju takve probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: