EU ne računa kolika je šteta Rusiji

Spoljnopolitička služba Evropske unije nije mogla da proceni moguću štetu Rusije zbog ekonomskih sankcija EU, izjavila je Maja Kocijančić.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

17:11

Default images

"Uvereni smo da su sankcije imale ozbiljan uticaj, ali ne možemo da navedemo bilo kakve konkretne cifre. Glavni cilj sankcija je da obezbede neophodno političko rešenje za trenutnu krizu (na istoku Ukrajine)", kazala je portparolka visokog predstavnika EU za inostrane poslove i bezbednost Maja Kocijančič novinarima u Briselu, preneo je Tas.

Na pitanje da li će Evropska komisija i spoljnopolitička služba EU dati procenu efikasnosti sankcija EU prema Rusiji, Kocijančič je ukazala da od samog početka (primene sankcija) "nismo operisali konkretnim ciframa (moguće štete)".

Ruski ministar finansija Anton Siluanov je ranije danas rekao da će Rusija zbog sankcija izgubiti 32 milijarde dolara, dok će zbog pada cene nafte za 30 odsto registrovati gubitak u iznosu od 80 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: