Još 2 decenije i biće Grčka kao pre

Grčka možda izlazi iz teške šestogodišnje recesije, ali će joj bez usaglašenih akcija trebati bar 20 godina kako bi zapošljavanje vratila na nivoe pre krize.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

15:18

Default images

Ukoliko bi Grčka sprovela određene preporuke organizacije rada, taj proces bi, prema rečima šefa istraživačkog odeljenja MOR-a Rajmonda Toresa, mogao biti ubrzan za osam godina, prenosi agencija AP.

Među merama koje je MOR danas predstavio u Atini su program zapošljavanja mladih "težak" milijardu evra, zatim poboljšani uslovi za odobravanje komercijalnih kredita, ali i strukturne reforme.

Grčka je gotovo bankrotirala 2010. godine, pa je radi dobijanja međunarodnih paketa pomoći morala da preduzme stroge mere štednje.

Nezaposlenost u toj zemlji je u ovom trenutku na nivou od 26 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: