Mekdonalds i brokoli s ukusom žvake

Mekdonalds na razne načine pokušava da privuče nove mušterije, a jedan od njih je bio i plan da razvije "brokoli sa ukusom žvakaće gume".

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

16:42

Default images

Na sreću, bizarni projekat je propao, a proizvod koji je trebalo da "natera decu da se hrane zdravije" nikada nije stigao na menije širom sveta.

Čuveni lanac restorana brze hrane nedavno je najavio veliki zaokret u svom poslovanju, koji podrazumeva i drugačiji odnos prema potrošačima i prema hrani, a u nekim zemljama su odavno lansirani proizvodi koji se ne uklapaju u uobičajenu sliku.

Kako piše "Biznis insajder", Jedan od takvih je bio i obrok od brokolija sa ukusom žvakaće gume.

"To je trebalo da meni načini više hranjivim, ali ukus zaista nije bio dobar", otkrio je izvršni direktor "Meka" Don Tompson.

Pročitaje još: Mekdonalds se menja iz korena?

On je na jednoj tribini rekao da je kompanija stalno radi na poboljšanju ponude i boljoj ishrani dece, pa su "već redizajnirali šolje za mleko i smanjili prženje".

"Mekdonalds ne ohrabruje decu da se hrane zdravo, već im ostavlja da preferiraju kaloričnije obroke", navodi se u jednom istraživanju iz Liverpula.

Međutim, Tompson kaže da je Mekdonalds lanac restorana koji prodaje najviše salata u SAD.

"Roditelji bi trebalo da utiču na svoju decu, ne možete očekivati od lanca restorana da radi stvari koje vi ne radite kao roditelj", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: