Lidl i Aldi ruše "veliku četvorku"

Britanska "velika četvorka" supermarketa Sejnsberi, Asda, Morisons i Tesko gube bitku za mušterije i novac od jeftinijih nemačkih lanaca Aldija i Lidla.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

12:19

Default images

Kako piše "Independent", po prvi put u poslednjih 20 godina zabeležen je pad prodaje u supermarketima u 12-nedeljnom periodu u odnosu na prošlu godinu, a da pad bude samo 0,2 odsto pobrinuli su se Aldi i Lidl koji su zabeležili značajan rast.

Tesko, koji ovih dana ima i sudskih problema, zabeležio je pad prodaje od 3,7 odsto, dok su Morisons i Sejnsberi pali za 3,3 i 2,5 odsto.

Najveći deo mušterija oteli su im jeftiniji lanci, a Morisons je čak saopštio da će "uskoro imati iste cene kao Aldi i Lidl".

Na drugoj strani, Aldi je povećao prodaju za impresivnih 25,5 odsto, a Lidl za veoma solidnih 16,8 odsto.

Analitičari kažu da je svaki drugi britanski potrošač posetio radnju jednog od ova dva lanca u prethodna tri meseca.

Dok Srbija čeka svoje "jeftine lance" , biće zanimljivo kako će britansko tržište izgledati u predstojećoj prazničnoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: