Bankrot policije zbog "bademantila"

Bečka policija suočena je sa problemom nedostatka finansijskih sredstava, jer je budžet već istrošen i nalaze se pred bankrotom.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

09:56

Default images

Nedostatak opreme, oronule policijske stanice, problemi su koji tište čuvare reda, a zbog "skupog" septembra policija je morala da potroši više od planiranih sredstava.

Uzroci za rupu u budžetu su brojne demonstracije, velike akcije, posete državnika i slično.

Bez pomoći gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla čuvari reda ne bi dobili zaštitnu opremu čija je vrednost 110.000 evra, koja treba da poveća njihovu bezbednost.

Što se uzroka tiče policija je na ogroman broj prekovremenih sati morala da potroši velika sredstva jer se u Beču godišnje održi oko 10.000 protesta, a mnogi od njih, kao što je bilo ove godine, imaju čudan povod.

Tako je u Beču, pre više nedelja održana "parada bademantila" povodom 80-og rođendana prvog pobednika Austrije na Evroviziji Uda Jirgensa.

Velika stavka u izdacima je i obezbeđivanje bala desničara, brojne fudbalske utakmice, a sa 870.000 evra najveće troškove izazvalo je nasilno iseljavanje stanara - anarhista iz jedne bečke zgrade.

Sindikat policije, pored toga, ukazuje da su i zastareli sistemu iz doba žandarmerije, koji nisu kompatibilni sa današnjim koji su veoma skupi.

Predsednik policijskog sindikata Harald Segal kaže da policiji nedostaju i najpotrebnije stvari, a niko ništa ne čini.

On naglašava da među policajcima vlada nezadovoljstvo i da političari moraju konačno da ispune data obećanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: