Novi posao Olega Deripaske

Vlasnik Rusala, najvećeg svetskog proizvođača aluminijuma, Oleg Deripaska podneo je ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije da bi postao njen predsednik.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

14:59

Default images

U saopštenju kompanije navodi se da će Deripasku na mesto izvršnog direktora zameniti njegov prvi zamenik Vladislav Soloviev.

Deripaska, čije se bogatstvo procenjuje na 8,2 milijardi dolara, prema indeksu milijardera koji objavljuje Bloomberg, postao je direktor Rusala 2009. godine usred finansijske krize koja je negativno uticala na aluminijumsku kompaniju i dovela do najvećeg restrukturiranja korporativnog duga Rusije.

Deripaska će, kao predsednik, biti odgovoran za oblasti kao što su strategija, korporativni razvoj i eksterne komunikacije.

Iz Rusala su saopštili da je Soloviev koji je radio za Deripasku od 2001. godine, zadužen za proizvodnju, finansije i druga pitanja operativnog upravljanja.

Deripaska, kako je prenio Bloomberg, ima pravo na godišnju osnovnu platu od dva miliona USD i diskrecioni godišnji bonus od četiri miliona. Soloviev će imati osnovnu platu od 3,5 miliona USD godišnje, dok će isto toliko i godišnji diskrecioni bonus iznositi.

Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC) kojom gazduje Rusal, bivši je vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: