Ukleti stanovi na rasprodaji

Stanovi u Hong Kongu, u kojima su se dogodile nasilne smrti, prodaju se po znatno nižoj ceni.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 15.11.2014.

15:53

Default images

Što je priča morbidnija, cena stana je sve niža, preneo je list Figaro.

Agent za nekretnine Semi Po u Hong Kongu objasnio je za agenciju Blumberg da su "ukleti" stanovi, u kojima se dogodila nasilna smrt, jeftiniji u proseku za deset do 20 odsto, a da cena može da padne i za 50 odsto.

"Kinezi veruju da ukleti stanovi 'hung jaak' donose nesreću", izjavio je Po.

Tako se stan u Hong Kongu u kome se dogodilo dvostruko ubistvo prodaje duplo jeftinije nego što je njegova tržišna cena. Ovaj fenomen je uzeo maha na tržištu nekretnina u Hong Kongu tako da se na sajtu squarefoot.com.hk prodaju stanovi gde su se desile nasilne smrti.

U trenutnoj ponudi je 190 takvih stanova, u kojima se dogodilo samoubistvo jednog adolescenta, zatim ubusitvo trudnice, samoubistvo stogodišnjaka, ubistvo zbog utere dugova i slično.

Ekskluzivne nekretnine u Hong Kongu su najskuplje na svetu, ocenjuje globalna konsultantska kompanija za trgovinu nekretninama Savils, koja navodi da najekskluzivnije nekretnine u Hongkongu u proseku koštaju 77.040 evra po kvadratnom metru.

Prosečna cena stana za iznajmljivanje u Hong Kongu je mesečno 1.500 evra.

Zbog vrtoglavih cena nekretnina, agenti su se dosetili kako da snize cene bar pojedinih stanova, prokomentarisao je list Figaro.

Po preporuci agenata novi vlasnici "ukletih stanova" obično primenjuju nekoliko seansi feng šuija, drevne kineske veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: