Hotel Luvr kupili Kinezi

Američka investiciona grupa Starvud kepital grup, u čijem vlasništvu je grupacija Luvr, prodaće ovu francusku firmu kineskoj grupi Jin Jiang internešenal

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 15.11.2014.

11:26

Default images

Operacija bi trebalo da bude završena u prvoj polovini naredne godine, objavljeno je u zajedničkom saopštenju američke i kineske kompanije, bez navođenja iznosa transakcije.

U okviru grupe Luvr hoteli nalaze se lanci hotela kao što su Kampanil, Premijer klas, Kiriad, Tulip In, Golden Tulip i Rojal Tulip, a procenjena vrednost grupe iznosi 1,2 do 1,5 milijardi evra, što je 10 puta više od njenog godišnjeg operativnog profita od 110 miliona evra.

U zajedničkom saopštenju podseća se da su dve firme, Luvr hoteli i Jin Jiang u partnerstvu još od 2011, sa ciljem razvoja hotelskog turizma između Francuske i Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: