Novi skandali Stros-Kana

Dominik Stros-Kan (65), koji je posle (burnog) odlaska iz MMF otpočeo karijeru u privatnom finansijskom menadžmentu i konsaltingu, naišao je na nove poteškoće.

Svet

Izvor: B92, BIF

Petak, 31.10.2014.

16:35

Default images

Naime,njegov partner u Leyne, Strauss-Kahn & Partners, Tijeri Lejn (49), izvršio samoubistvo pre nedelju dana u Tel-Avivu.

Dominik Stros-Kan je posle optužbe za seksualno uznemiravanje jedne sobarice u njujorškom hotelu 2011. godine stupio sa dužnosti predsedavajućeg Međunarodnog monetarnog fonda. Stros-Kan je tada negirao navode optužnice ali se čitav slučaj završio nagodbom sa tužiteljicom. Pre tog skandala, Stros-Kan je važio za najozbiljnijeg kandidata od strane socijalista na francuskim predsedničkim izborima 2012.

Međutim, bivši predsednik MMF odlučio je da se posveti privatnom konsaltingu i finansijskom menadžmentu u kompaniji Leyne, Strauss-Kahn & Partners, registrovanoj u Luskemburgu. Svoje usluge, između ostalog, nudio je i Vladi Srbije.

"Pokušaću da pomognem narodu Srbije da popravimo stanje srpske ekonomije", poručio Dominik Stros-Kan u septembru prošle godine posle sastanka sa Vučićem, Krstićem i Radulovićem.

U neočekivanom razvoju događaja, Bloomberg News je 20. oktobra preneo deo zvaničnog saopštenja ove kompanije u kojem se kaže da je "Stros-Kan odustao od upravljanja kompanijom kako bi se posvetio drugim aktivnostima". Samo tri dana kasnije, njegov partner Tijeri Lejn skočio je sa jedne zgrade u Tel-Avivu i izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: