Nema gasa za Petrohemiju i Azotaru?

Planiran start pogona energetike u HIP Petrohemiji u Pančevu odložen je zbog restrikcije isporuke ruskog gasa Srbiji, saznaje nezvanično agencija Beta.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 31.10.2014.

15:23

Default images

Zvanična potvrda nije dobijena, jer direktor kompanije Velimir Unković nije dostupan.

Petrohemija je prethodnih meseci bila u remontu, i trebalo je da krajem ove nedelje počne s pokretanjem pogona.

Sličnih problema ima i u pančevačkoj Azotari, gde je nakon remonta odložen start najvažnijeg pogona Amonijak, koji je bio planiran za utorak, 28. oktobra.

Azotara troši nešto više od milion kubnih metara gasa dnevno, jer je on osnovna sirovinu za proizvodnju mineralnih đubriva.

Ministar rudarstva i eneregetike Aleksanadar Antić danas je novinarima rekao da nema industrijskog postrojenja u Srbiji koje, zbog restrikcija u isporuci ruskog gasa, radi smanjenim kapacitetom.

"Početak rada pogona Petrohemije, posle remonta, planiran je za početka novembra i ta fabrika će imati potrebne količine gasa", istakao je Antić.

Petrohemija, kako je dodao, za isporučeni gas duguje Srbijagasu 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: