Novi obračun - Svisu rast profita

Švajcarska avio-kompanija Svis erlajns poboljšala je rentabilnost u devet meseci tekuće godine, povećavši profit za skoro četvrtinu.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

08:51

Default images

Takvi rezultati su uglavnom zahvaljujući izmenama u metodologiji obračuna, dok su prihodi ostali stabilni.

Ova kompanija, koju kontroliše nemačka Lufthanza, u periodu januar-septembar zabeležila je 259 miliona franaka operativnog profita, uz rast od 24 odsto, čemu je najviše doprineo nov način obračuna amortizacije letilica, preneo je švajcarski list 24 sata.

Prihodi u istom periodu ostali su takoreći stabilni (+0,3 odsto), na 3,92 milijarde franaka.

U saopštenju se dodaje da je samo u trećem kvartalu kompanija povećala profit tri odsto, na 141 milion franaka, uz napomenu da je politička nestabilnost u više destinacija, medju kojim je i Ukrajina, izazvala pad rezervacija, dok je na lokalnom tržištu zabeležen rast.

U devet meseci ove godine Svis je prevezao 12,3 miliona putnika, što je 0,9 odsto više nego u istom razdoblju prošle godine. Broj letova opao je jedan odsto, na 109.740, dok je stopa popunjenosti kapaciteta smanjena za 0,4 procentna poena, na 84 odsto.

Na kraju septembra Svis je zapošljavao 8.216 saradnika, za 32 više nego na kraju istog meseca 2013. Za celu 2014. kompanija računa na znatno bolje rezultate nego u 2013, čemu će takođe doprineti novi metod obračuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: