MMF Ukrajini: Kredita možda ne bude

Međunarodni monetarni fond možda neće uspeti da dodeli Ukrajini narednu tranšu kredita do kraja ove godine iz tehničkih razloga.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

18:46

Default images

Odgovarajući na pitanje dopisnika agencije Tas na redovnom brifingu za novinare, predstavnik Fonda Džeri Rajs je rekao da tehnička misija MMF-a sredinom novembra ide u Ukrajinu u okviru kontrole realizacije programa.

Pošto procena politike ne može da bude završena bez učešća nove vlade, završetak same kontrole, a to je neophodan uslov za dodelu sredstava, može da se odloži "do kraja ove ili početka naredne godine", precizirao je predstavnik MMF-a.

Na taj način, Fond ne može da nastavi realizaciju antikriznog programa za Ukrajinu do formiranja nove vlade nakon parlementranih izbora održanih u prošlu nedelju.

Na pitanje šta to može da znači za ukrajinsku privredu, Rajs je odgovorio da ne očekuje "materijalne posledice" takvih kašnjenja. Izglede za rešavanje spora o dugovima za gas Ukrajine Rajs nije hteo da komentariše.

On je, međutim, potvrdio Tasu da početni stav Fonda, prema kome je antikrizni program preuzeo otplatu duga Kijeva i blagovremeno plaćanje tekućih računa "nije promenjen" i ostaje na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: