Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1%

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Ukrajine u trećem kvartalu smanjen je za 5,1% u poređenju sa istim periodom lani, objavila je Državna služba za statistiku.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

14:48

Default images

Prema operativnim podacima, u drugom tromesečju pad BDP je bio 4,7 odsto, a u prvom 1,1 odsto na godinšnjem nivou, preneo je Interfaks.

U periodu juli-septembar, uzimajući u obzir sezonski faktor, BDP je smanjen 2,1 odsto u poređenju sa drugim tromesečjem ove godine.

BDP Ukrajine je u poslednjem tromesečju prošle godine povećan 3,7 odsto, a pre toga je bio u padu pet uzastopnih kvartala. U celini, BDP Ukrajine za prošlu godinu bio je na nuli.

Vlasti zemlje u julu su pogoršali prognozu privrednog pada zemlje za ovu godinu sa pet odsto, na 6,5 odsto. Svetska banka, istovremeno, očekuje sniženje BDP Ukrajine od osam odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: