Pad cena nafte posle odluke Feda

Terminske cene nafte su danas pale, ali je taj pad bio ograničen zbog iznenađujuće pozitivne prognoze Feda za američku privredu, naveli su analitčari.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

10:31

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u decembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 30 centi, na 81,9 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za decembarsku isporuku na tržištu u Londonu pojeftinio 23 centa, na 86,89 dolara, prenosi agencija Frans pres.

U saopštenju Feda, objavljenom nakon dvodnevnog zasedanja te institucije, ukazano je na poboljšanje uslova na američkom tržištu rada, i izražena je mala zabrinutost u pogledu aktuelne niske inflacije. Kao što je očekivano, Fed je ugasio program kvantitativnog labavljenja, uz odluku da kamatne stope održi na niskom nivou "još odredjeno vreme" nakon gašenja programa.

Prema rečima analitičara, investitori su takođe bili fokusirani na najnoviji izveštaj o zalihama energenata u SAD, koji je pokazao da su rezerve nafte porasle za 2,1 milion barela u nedelji zaključno sa 24. oktobrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: