Kockarski raj ispred Las Vegasa

Dok se Las Vegas ističe prvoklasnim šopingom, noćnim životom i večerama po dobrim restoranima, bivša portugalska kolonija privlači iskusnije kockare.

Svet

Izvor: BIF

Subota, 25.10.2014.

16:59

Default images

Kazino industrija u azijskom gradu cveta i već prevazilazi po prihodima Las Vegas sedam puta na godišnjem nivou, sa ukupno 45 milijardi dolara.

Prosečan najmanji ulog na ne-VIP stolu u Makau iznosi 270 američkih dolara, a poređenja radi prosečan najmanji ulog u Las Vegasu je tek 20 dolara. Iza novog kockarskog raja po ovom merilu je Singapur, sa 50 dolara po ulogu.

Makao je unosna destinacija jer je jedina teritorija na čitavom tlu današnje Kine gde je kockanje dozvoljeno, a u zemlji od preko milijardu stanovnika i sve većom srednjom klasom, to nije mala stvar. Uspon Makaoa je započet 2002. kada je uklonjena zabrana za strane organizatore igara na sreću.

Međutim, strane kockarnice i kazina moraju da se povinuju kineskim preferencama: čak 91% prihoda u ovom poreskom raju dolazi od kartaške igre bakare, a ne pokera, kao na zapadu.

Hoteli na ostrvu planiraju d apovećaju svoje kapacitete za 70% u narednih nekoliko godina, prenosi američki CNBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: