Kod nas čokoladice, u Dubaiju zlato

Zvaničnici Dubaija odlučili su da bogato nagrade sve one koji umesto svojih automobila koriste sredstva gradskog prevoza.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

09:14

Default images

Uprava javnog prevoza emirata najavila je da će pokloniti četiri kilograma zlata u okviru proslave Dana javnog prvoza, 1. novembra, ne bi li tako podstakla ljude da više koriste zajednička prevozna sredstva.

Akcija, tokom koje će nagrade u zlatu putnicima biti podeljene "izvlačenjem slamke i na druge zanimljive načine", trajaće nedelju dana, piše list Galf Njuz.

U Dubaiju svaka porodica u proseku poseduje 2,3 automobila, te ne čudi što samo 13 odsto stanovništva koristi javni prevoz. Tokom najavljene kampanje, vlasti neće deliti samo zlato, već i druge vredne nagrade u ukupnoj sumi od milion dirhama (272.000 dolara).

Jedini uslov za učešće u nagradnoj igri je kupovina putne karte za neku od gradskih linija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: