Gde će Erbas prodavati helikoptere?

Filijala Erbasa koja proizvodi civilne helikoptere Erbas elikopter ocenila je da će kroz desetak godina Kina, sa Hongkongom, postati njeno najveće tržište.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

20:32

Default images

Ova francuska kompanija, inače svetski lider u proizvodnji civilnih helikoptera, predviđa da će na kineskom tržištu do 2020. godine povećati prodaju na 150 jedinica godišnje, prema aktuelnih 30 do 40, izjavio je za Rojters direktor ove Erbasove filijale za Kinu, Norber Dikor.

Dikor je dodao da Erbas elikopter na tržištu SAD godišnje proda 120 do 150 helikoptera.

"U ovom trenutku kinesko tržište za helikoptere je malo, ali sa snažnim potencijalom rasta, tako da sam uveren da će 2020. godine Kina biti naše najveće tržište", rekao je Dikor.

Naglasio je da zasad kinesku klijantelu za Erbasove helikoptere uglavom čine javna preduzeća, policija i vatrogasne službe, ali se već pojavljuju i neke privatne kompanije kao kupci.

Isti izvor navodi da je Kina krajem prošle godine pojednostavila proceduru za dobijanje dozvola za letove privatnih aviona, ali je tržište helikoptera i malih aviona ograničeno zbog stroge kontrole prostora na malim visinama.

Nedovoljan broj malih aerodroma, centara za održavanje, mehaničara i pilota, objašnjava zašto se ovaj segment vazduhoplovnog saobraćaja u Kini dosad sporo razvijao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: