Zašto smo kažnjeni ako smo bolji?

Brisela zahteva da Velika Britanija uplati dodatnih 2,1 milijardu evra u budžet Evropske unije. Kameron traži hitan sastanak.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

13:22

Default images

Britanski premijer Dejvid Kameron prekinuo je samit lidera Evropske unije u Briselu, zahtevajući hitan sastanak ministara finansija EU zbog ovog zahteva Brisela.

"Napravio je intervenciju na samitu", izjavio je jedan neimenovani izvor iz britanske vlade, dodajući da Kameron traži hitnu raspravu o tom pitanju na sastanku ministara finansija EU, prenela je agencija Frans pres.

Kameronov zahtev dolazi samo nekoliko sati nakon što je Evropska komisija saopštila da Britanija mora uplatiti 2,1 milijardu evra u budžet EU zbog privrednog napretka koji je bolji od drugih članica Unije.

Sastanak ministara finansija EU biće održan kasnije danas, naveli su neimenovani izvori i dodali da je Kameron ostao na samitu kako bi učestvovao u daljim razgovorima o evropskoj ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: