Evropo,odluči šta ćes sa škriljcima

Visoka predstavnica misije SAD Elena Brajan kaže da članice EU moraju doneti odluku koja je u najboljem interesu u pogledu eksploatacije gasnih škriljaca.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

19:06

Default images

Brajanova je rekla da je u SAD svaka savezna država donela sopstvenu odluku o eksploataciji gasa iz škriljaca i da bi tako trebalo da učine i članice EU, javlja rumunska državna agencija Ađerpres.

Njeni komentari usledili su tokom održavanja radnog sastanka u sedištu Privredne komore rumunskog okruga Prahovo i razgovora o budućem trgovinskom sporazumu između EU i SAD, poznatijem kao Transatlanska trgovina i investiciono partnerstvo (TTIP).

Prema rečima američke predstavnice, trgovinski pregovori EU i SAD su komplikovani, budući da se radi o dva razvijena ekonomska sistema koji moraju biti u korelaciji kako bi zajedno funkcionisali na najbolji mogući način.

"Za okončanje pregovora nije postavljen vremenski okvir, jer je važno da se nakon razgovora dođe do srži sporazuma", izjavila je Brajanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: