Medžik Džonson pomaže inženjerima

Bivša košarkaška zvezda, sada privrednik, Medžik Džonson želi da pomogne kompanijama visoke tehnologije da zaposle više crnaca i latino Amerikanaca.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

18:38

Default images

Džonson (55) je ponudio da njegova kompanija "Medžik Džonson Enterprajzis", sa sedištem u Beverli Hilsu, poveže poslodavce iz Silicijumske doline, gde rade kompanije najsavremenije industrije, sa inžinjerima afro i latino Amerikancima.

Ta kompanija pruža usluge finansiranja i konsultovanja za kompanije koje žele da rade u gradovima s velikim manjinskim zajednicama.

"Želimo da se svi 'Epl i Gugl' sveta spoje sa onima koji znaju šta rade i koji mogu da donesu promene, bilo da sam to ja ili neko drugi", kazao je bivši kosarkaš za AP.

Džonson je to rekao posle učešća na nedavno održanoj konferenciji u Silicijumskoj dolini u organizaciji proizvođača softvera Intuit, jedne od velikog broja IT kompanija koje su potvrdile da na platnom spisku imaju uglavnom belce i Azijate.

Intuit zapošljava samo 4 odsto crnaca i 6 odsto latino Amerikanaca, dok Gugl i Fajsbuk imaju samo 2 odsto crnaca među zaposlenima, zvanični su podaci.

"Važno je da naša baza zaposlenih odražava mušterije kojima služimo. Medžikova ponuda? Ne bi me čudilo da je prihvatimo, on je očigledno mudar čovek i razume ovu problematiku", rekao je direktor Intuita Bred Smit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: