"Saradnja s Rusijom kao nikad pre"

Razgovori sa stručnjacima Ruskih državnih železnica o modernizaciji dispečerskog centra Železnica Srbije počeće do kraja godine, kaže Zorana Mihajlović.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

15:55

Default images

"Dispečerski centar Ruskih državnih železnica omogućava da se vidi ne samo kretanje vozova, nego i svi drugi podaci, od broja putnika, količine robe i svega drugog. Potrudićemo se da i srpske železnice dobiju jedan takav moderan dispečerski centar", rekla je Mihajlović, koja je danas posetila dispečerski centar RŽD.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se sastala i sa predsednikom Ruskih državnih železnica Vladimirom Jakunjinom.

Na marginama Druge međunarodne konferencije o železničkim tarifama u Moskvi, Mihajlović je osim sa Jakunjinom, razgovarala i sa ruskim ministrom saobraćaja, Maksimom Sokolovim, gde je dogovoreno povećanje broja dozvola za drumske prevoznike.

Ona je ocenila da su te dozvole veoma značajne za naše prevoznike, jer u Srbiji 10.000 porodica živi od prevoza robe i putnika na relaciji između Rusije i Srbije.

"Očekujemo da broj bilateralno-tranzitnih dozvola svakako bude povećan, a dogovorili smo se i da, kad bude sednica Mešovitog komiteta za drumski saobraćaj, razgovaramo o tome kako možemo zajedno da iskoristimo mogućnosti koje nudi povećani obim razmene robe i usluga izmedju Rusije i Srbije“, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je saradnja između ministarstava saobraćaja Srbije i Rusije efikasnija nego ikada pre i da je značajno ubrzana realizacija ruskog kredita za revitalizaciju naših železnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: