Dženeral motors manje zaradio

Američki proizvođač automobila Dženeral motors prijavio je nižu zaradu u trećem kvartalu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

15:33

Default images

Naime, lošije poslovanje na južnoameričkom i evropskom tržištu neutralisalo je bolje rezultate na tržištu Severne Amerike.

Zarada GM-a, najvećeg američkog proizvođača automobila, u trećem tromesečju je, na godišnjem nivou, smanjena za 14,3 odsto na 1,47 milijardi dolara, prenela je agencija Frans pres.

Zarada iz poslovanja GM-a povećana je u Severnoj Americi za 12,1 odsto na 2,45 milijardi dolara, dok je isporuka automobila u tom regionu porasla za 12,8 odsto.

Još jedan region u kome je GM imao snažnu zaradu i prodaju je Kina. Međutim, gubici GM-a u Evropi su se povećali, budući da lična potrošnja na evropskom kontinetu ostaje skromna zbog usporenog privrednog rasta.

GM-ova filijala u Južnoj Americi je u trećem tromesečju zabeležila gubitak od 32 miliona dolara u poređenju sa profitom od 284 miliona dolara iz istog perioda lane, dok je prodaja u Venecueli znatno opala zbog devalvacije valute.

"Snažna globalna prodaja i rastući profit u Severnoj Americi i Kini pomogao je GM-u da ostvari veoma solidne rezultate u trećem tromesečju", izjavila je izvršna direktorka kompanije, Meri Bara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: