Nafta miruje, ponuda ostaje ogromna

Cene nafte su danas bile mešovite, nakon vesti iz kineskog prerađivačkog sektora, ali analitičari navode da ih prevelika ponuda i dalje drži na niskom nivou.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

09:40

Default images

Barel američke "lake" nafte WTI za isporuku u novembru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku dva centa na 80,54 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za decembarsku isporuku na tržištu u Londonu mirovao na 84,71 dolar, prenosi agencija Frans pres.

Obe vrste nafte su juče značajno pojeftinile nakon vesti da su zalihe nafte u SAD porasle 7,1 miliona barela, dvostruko više nego što su očekivali analitičari, u nedelju dana zaključno sa 17. oktobrom.

Britanska banka HSBC saopštila je da je njen preliminarni indeks menadžera nabavke (PMI) u kineskom preradjivačkom sektoru u oktobru porastao na 50,4 sa 50,2 poena iz septembra, pri čemu svaki rezultat iznad 50 poena ukazuje na rast, a ispod 50 poena na pad sektorske aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: