Mađari protiv poreza na internet

Korisnici interneta u Mađarskoj, aktivističke grupe i opozicione partije odbacili su plan da od sledeće godine uvede visoke poreze na korišćenje interneta.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 22.10.2014.

20:17

Default images

Porez, koji je uključen u budžetski plan za 2015, primorao bi internet provajdere da plaćaju 150 forinti (0,49 evra) po gigabajtu podataka koje korisnici postavljaju ili skidaju sa interneta.

Opozicione partije pozvale su danas vladu da odustane od tog plana, dok mađarsko Udruženje informacionih i komunikacionih tehnologija ocenjuje da će uvođenje tog poreza dovesti do pada upotrebe interneta i povećavanja troškova za firme i korisnike.

Ministarstvo ekonomije Mađarske procenilo je da će država godišnje ubirati od tog poreza 20 milijardi forinti (65 miliona evra), ali stručnjaci kažu da bi, imajući u vidu nedavne podatke o upotrebi interneta u Mađarskoj, ta cifra mogla da bude višestruko viša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: