Mišlen oborio prognozu prodaje

Francuski proizvođač automobilskih i kamionskih guma Mišlen snizio je prognozu prodaje za 2014. u kontekstu usporavanja tražnje u Evropi i u zemljama u razvoju.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

19:39

Default images

To se odrazilo na prihode u trećem kvartalu ove godine.

Mišlen je u periodu juli-septembar zabeležio prihode od 4,88 milijardi evra, uz pad od 4,6 odsto na godišnjem nivou, preneo je Rojters.

Za prvih devet meseci pad iznosi 4,7 odsto, pri čemu je nepovoljan valutni efekat na prihode iznosio 1,9 odsto.

Kako se navodi u saopštenju, za naredne mesece Mišlen, u okruženju koje karakterišu makroekonomske nestabilnosti i geopolitičke poteškoće, očekuje veću tražnju u Severnoj Americi i Kini i stabilnost u Evropi.

Međutim, nastavak slabe tražnje za kamionskim gumama registrovan u drugom kvartalu, posebno u Evropi i u zemljama u razvoju, izuzev Kine, uticao je da ova kompanija smanji predviđenu stopu rasta prodaje za celu godinu na 1,0 do 2,0 odsto, umesto 3,0 odsto, kako je objavljeno u ranijoj prognozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: