Prodaje se Atlas banka u Moskvi

Arbitražni sud u Moskvi potvrdio je odluku Centralne banke Rusije o oduzimanju licence za rad moskovskoj filijali Atlas banke biznismena Duška Kneževića.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

18:58

Default images

Atlas banka će se žaliti na odluku suda koju smatra "prestrogom", ali je najavljena i prodaja njene moskovske filijle i prenos celokupnog vlasništva banke na crnogorsko-srpski konzorcijum.

Centralna banka Rusije je početkom maja oduzela licencu za rad banci crnogorskog biznismena i vlasnika Atlas grupe, zbog sumnje da je Kneževićeva banka sumnjivim transakcijama iz Rusije iznela oko 180 miliona evra.

U Atalas banci navode stav Asocijacije ruskih banaka, koju čini preko 700 banaka u Rusiji, a koja ocenjuje da je odluka ruskih, monetarnih vlasti "prestroga" u odnosu na nepravilnosti uočene tokom kontrole.

Navodi se da je Atlas banka u zakonskom roku uklonila nepravilnosti koje je uočila Centralna banke, ali da je regulator i pored toga oduzeo licencu za rad.

Ocenjeno je da je reč o "političkoj odluci" i da je ona posledica sankcija Evropske unije Rusiji, a kojim se pridružila i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: