GSK "reže" milijardu funti

Britanski farmaceutski gigant Glakso Smit Klajn (GSK) najavio je rezanje troškova u visini od milijardu funti nakon razočaravajućeg profita iz trećeg kvartala.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

16:45

Default images

"Troškovi će biti smanjeni za 1,6 milijardi dolara (1,3 milijarde evra) nakon što je GSK u trećem kvartalu ostvario profit posle oporezivanja od 401 milion funti, za 59 odsto niži u odnosu na profit iz perioda jul-septembar 2013. godine", navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Obrt GSK-a je u trećem kvartalu smanjen za deset odsto na 5,65 milijardi funti, dok je prodaja najprodavanijeg leka za lečenje astme "advera" potonula za 13 odsto zbog snažne konkurencije i cenovnih pritisaka u SAD.

"Nastojimo da refokusiramo naše globalno farmaceutsko poslovanje i bazu troškova posle prodaje naše onkološke filijale i promene dinamike na američkom tržištu. Očekujemo da ćemo u naredne tri godine ostvariti godišnju uštedu od po milijardu funti", izjavio je izvršni direktor GSK-a, Endru Viti.

U saopštenju GSK-a se, takodje, navodi da je kompanija nastavila da radi na pronalaženju vakcine za ebolu, koja će biti dostupna za komercijalnu upotrebu krajem 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: