Zbog pogrešne adrese izgubila stan

Samohrana majka iz SAD i njen četvorogodišnji sin ostali su bez krova nad glavom, jer nisu platili 94,85 dolara poreza za koji im račun nikada nije stigao.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

13:32

Default images

Žena iz Džordžije uredno plaća sve svoje račune, za šta ima i dokaze, pa bi verovatno platila i taj porez. Međutim, koverta sa uplatnicom nikada nije stigla u njeno sanduče, jer su poreznici pogrešili prilikom ispisivanja adrese.

Ta činjenica nije sprečila gradsku upravu Norkrosa da na aukciji proda njen stan. Ne znajući pravi razlog za neplaćanje poreza, prosto je poštovana procedura. Da stvar bude još komplikovanija, kupac koji je dao najbolju ponudu, odmah je prodao stan trećoj osobi, a nesrećnoj ženi je, ovoga puta na pravu adresu, stigla poruka da ima rok do 25. novembra da napusti stan.

"Na koverti poreznika nije bilo ni imena ni adrese, kako sam mogla da dobijem to pismo? Sada ne znam šta da radim, nemam gde da odem. Ovo je naš dom", rekla je žena za lokalnu stanicu WSB.

Gradski menadžer Norkrosa je rekao da je u toku istraga i da svi žele da se ustanovi kako je došlo do cele zbrke.

"Pokušaćemo nekako ovo da raspetljamo i rešimo", rekao je on.

Za to vreme, žena kaže da traži pravnu pomoć kako bi ostala u stanu dok se ceo slučaj ne reši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: