Oni imaju najviši porez u EU

Francuzi plaćaju najviši porez na kupovinu novih nekretnina u EU, za 12,5 odsto više od prosečnog u EU, a 17 odsto više u odnosu na Nemce.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

19:36

Default images

Za stan u novogradnji u Francuskoj koji vredi 200.000 evra, za poreza na kupovinu nekretnine potrebno je izdvojiti u proseku 27 odsto od vrednosti stana, navodi se u studiji kabineta advokata Fidal, izrađene za potrebe Federacije promotera nekretnina (FPI) koju prenosi list Eko.

Velika Britanija je na drugom mestu po visini poreza na kupljenu nekretninu koji iznosi 20 odsto vrednosti nepokretnosti, dok je u Nemačkoj porez znatno niži i iznosi 10 odsto od vrednosti kupljene nekretnine.

Francuzi godišnje za porez na nekretnine plate 60 milijardi evra, od čega 31 milijarda ide u državni budžet, a 29 miljardi u budžete lokalnih zajednica. Država i lokalne zajednice s druge strane za stambenu pomoć građanima izdvoje 42 milijarde evra godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: