Svi planovi Gasproma

Savet direktora Gasproma utvrdio je povećanje investicionog programa za 2014. godinu, na 1.026 milijardi rubalja (19,7 milijardi evra).

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

17:13

Default images

To je za 220 milijardi rubalja (4,2 milijarde evra) više u poređenju sa investicionim programom usvojenim u decembru 2013.

Kako je saopštila kompanija, a preneo Interfaks, obim kapitalnih investicija dostići će 816,57 milijardi rubalja (rast od 115,46 milijardi).

Od toga će u kapitalnu izgradnju biti usmereno 804,86 milijardi rubalja (106,64 milijardi više), a na prevođenje u vlasništvo Gasproma stalne imovine 11,71 milijardi rubalja (8,81 milijardu više).

Gasprom razmatra i mogućnost dobijanja listinga na Hongkonškoj berzi i povećanja nivoa listinga na Singapurškoj berzi, saopštila je kompanija nakon sednice saveta direktora.

Nastavlja se rad na podršci kapitalizaciji i povećanju likvidnosti akcija Gasproma. U junu ove godine globalne depozitne potvrde Gasproma prošle su proceduru listinga i uključene su u spisak kotacija Singapurske berze. Sada se razmatra mogućnost dobijanja listinga hartija od vrednosti na berzi u Hongongu i povećanje nivoa listinga na Singapurškoj, navodi se u saopštenju.

Listing u Aziji obezbeđuje pristup novim kategorijama investitora, među kojima su penzijski fondovi, osiguravajuće kompanije, azijske korporacije, porodični fondovi u upravljačke kompanije azijskih banaka, saopštio je Gasprom.

Trenutno Gasprom razmatra mogućnosti diversifikacije izvora finansiranja imajući u vidu azijska tržišta kapitala. Kompanija vodi niz pregovora s azijskim finansijskim institucijama o mnogim pitanjima, među kojima je i mogućnost plasiranja evroobveznica u azijskim valuta, navodi se u saopštenju.

Savet direktora Gasproma je konstatovao da je geopolitička situacija oko Ukrajine i uvođenje sankcija Rusiji negativno uticalo na većinu ruskih kompanija.

U složenim uslovima Gasprom smatra da je neophodno nastaviti kurs trenutne finansijske strategije koja obezbeđuje finansijsku stabilnost kompanije i omogućava joj da blagovremeno reaguje na moguće pogoršanje situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: